Muffins Recepten

Muffins bakken kan je gemakkelijk zelf doen!

Een vers gebakken muffin in een papieren vormpje ziet er zo verleidelijk uit dat kinderen en volwassenen hem nauwelijks kunnen weerstaan. Waarom zou je zelf niet eens een muffin maken? Muffins zijn snel en gemakkelijk te bereiden en de meeste ingrediënten hebt u waarschijnlijk al in huis U heeft alleen een mengkom, zeef, lebel, maatbeker, weegschaal, maatlepel, taartrooster en in muffinvorm met naadloze holten in afgeronde hoeken nodig. Een muffinvorm met anti aanbaklaag Of een siliconen muffinvorm is handig, Omdat de muffins daar niet aan vastkleven. De meeste muffinvormen hebben 6 of 12 holten, vormen voor extra grote muffins hebben er 6 in mengvormen hebben er 12 Of 24.

Muffins bakken kan je gemakkelijk zelf doen!

Voor hartige muffins of chocolade muffins kunt u het best mengvormen gebruiken, vooral als u 18 muffins als hapjes wilt serveren. De recepten in op onze website zijn voor 12 gewone of 48 minimuffins. De baktijd is 15-20 minuten. U kunt het beslag in papieren vormpjes bakken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en zorgen ervoor dat de muffins gemakkelijk uit de vorm komen. Bovendien drogen de muffins niet uit en zijn ze gemakkelijkerr mee te nemen. U kunt de muffins echter ook rechtstreeks in de vorm bakken. Vet de vorm dan wel goed in met olie of gesmolten boter, zodat de muffins er gemakkelijk uit te halen zijn. Rechtstreeks in 18 vorm gebakken muffins hebben een mooiere korst.

Workshop taart maken van de maand: “Kruidige chocolademuffins” maken

Basisingrediënten voor muffins

De basisingrediënten voor alle muffins is bloem, bakpoeder, zout, suiker, eieren, melk of een ander zuivelprodukt, Olie of boter, en vanillearoma.

Tarwebloem met bakpoeder is genoeg om het beslag mooi te laten rijzen. Gebruikt u een zuur ingrediënt, zoals yoghurt, dan hebt u ook zuiveringszout nodig om de verhouting tussen zuur en base in evenwicht te brengen. Een deel van de tarwebloem – maar niet meer dan de helft – kan worden vervangen door een andere bloem of graansoort. Volkorentarwemeel zorgt voor stevige muffins met een licht nootachtige smaak. Zemelen, havervlokken en tarwekiemen geven meer beet en maïsmeel zorgt voor van grove structuur. U kunt alle soorten suiker, van wit tot donkerbruin, gebruiken. Bruine basterdsuiker (heeft de muffin extra kleur en smaak, zorgt ervoor dat ze iets vochtiger worden, Voor alle recepten worden grote eieren gebruikt. Zet ze ruim van tevoren buiten de koelkast in laat ze voor gebruik op kamertemperatuur komen, zodat het beslag niet gaat schiften.

De vloeibare ingrediënten varieren: melk, karnemelk, yoghurt, zure room, slagroom, kokosmelk, vruchtensap in puree zijn allemaal geschikt. Ook olie en boter zijn onderling verwisselbaar. Boter geeft de beste smaak en structuur, terwijl olie de muffin vochtiger maakt. Het voordeel van Olie is dat u geen boter hoeft te laten smelten en afkoelen. Gebruik bij voorkeur zonnebloemolie, vanwege de milde smaak. Voor het basisrecept heeft u 6 eetlepels olie of 90 gram boter nodig, maar u kunt deze hoeveelheden varieren van 4 eetlepels olie of 60 gram boter tot 8 eetlepels olie of 120 gram boter. Hoe meer vet u gebruikt, hoe langer de muffins houdbaar zijn.