Ananasmuffins met zure room bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

  • Olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g basterdsuiker, 6 el zonnebloemolie of 90 g boeter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 2 schijven ananas uit blik, 2 el ananas sap, 200 ml zure room, 2 eieren

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Snijd de ananasschijven fijn. Zeef de bloem, het muffin mix en zout boven een grote kom en meng de suiker en ananas erdoor. Klop de eiren licht los in een kom.

    Klop de zure room, zonnebloemolie, het ananassap en vanillearoma erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is en roer niet te lang.

    Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin en stevig aanvoelen. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster

    0 reacties