Caribische muffins met rumrozijnen bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

200 g rozijnen, 3 el rum, olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g bruine basterdsuiker, 2 eiren, 200 ml melk, 6 el zonnebloem olie of gesmolten boter.

    Bereiding

    Strooi de rozijnen in een kom, schenk de rum erover en week ze 1 uur lang. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zeef de bloem, het bakpoerder en zout boven een grote kom, meng de basterdsuiker erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de melk en zonnenbloemolie erdoor.

    Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten, schenk het eimengsel erin en voeg de rozijnen toe. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat de muffins afkoelen in de vorm, serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een bord.

    0 reacties