Walnoten kaneelmuffins bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vette, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 4 tl gemberpoeder, 1,5 tl kaneel, 1 mespuntje zout, 120 g lichtbruine basterdsuiker, 3 bolletjes gember op siroop fijngesneden, 2 eieren, 175 ml melk, 6 el zonnebloemolie of 90 g boter, gesmolten en afgekoeld, 4 el glucosestroop.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Zeef de muffin mix het bakpoeder, gemberpoeder, de kaneel het zout boven een grote kom. Meng de suiker en gesnede gember erdoor. Klop de eiren licht los in een kom. Klop de melk, zonneboemolie en stroop erdoor.

    Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzicht to het geheel net gemengd is. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn.

    Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.

    0 reacties