Ahorn pecannotenmuffins

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g basterdsuiker, 6 el zonnebloemolie of 90 g boeter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 2 eieren, 100 g pecannoten grof gehakt, 175 ml karnemelk, 75 ml ahornsiroop en 3 el om te bestrijken, 12 havle pecannoten.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Zeef de muffin mix, het bakpoeder, en het zout boven een grote kom. Meng de suiker en gehakte pecannoten erdoor. Klope de eieren licht los in een kom. Klop de karnemelk, ahornsiroop en zonnbloemolie erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is en roer niet te lang.

    Schep het beslag in de muffinvorm. Leg een halve pecannoot op elke muffin. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin en stevig aanvoelen.

    Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Bestrijk de bovenkant met de resterende ahornsiroop. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster

    0 reacties