Vochtige sinaasappelmuffins met amandelen bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 225 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g witte basterdsuiker, 6 el zonnebloemolie of 90 g boeter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 2 eieren, 2 sinaasappels, 100 ml melk, 50 g gemalen amandelen, 1/2 tl amandelaroma, 40 g rietsuiker.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Rasp de schil van de sinaasappel fijn en pers de vruchten uit. Vul het sap aan met melk tot u 250 ml hebt, roer het raspel erdoor. Zeef de muffin mix, het bakpoeder, en het zout boven een grote kom. Roer de suiker en gemalen amandelen erdoor. Klop de eieren los in een kom. Klop de sinaasappelsapmengsel, de zonnebloemolie en het amandelaroma erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is en roer niet te lang.

    Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin en stevig aanvoelen.

    Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster.

    0 reacties