Pinda karamelmuffins

Ingrediënten

Ingrediënten(voor 12 stuks)

  • 250 g bloem
  • 4 tl bakpoeder
  • 85 g fijne kristalsuiker
  • 6 el pindakaas met stukjes noot
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 4 el boter, gesmolten
  • 175 ml melk
  • 150 g vanillekaramels, in kleine stukjes gesneden
  • 3 el grof gehakte, ongezouten pinda’s

    Bereiding

    1. Verwarm de over voor op 200˚C. Bekleed een muffinbakvorm met 12 hoge papieren vormpjes. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom. Meng de suiker erdoor. Voeg de pindakaas toe en roer totdat het mengsel op broodkruim lijkt.

    2. Klop het ei met de boter en melk goed los in een aparte kom en roer geheel dan kort door het bloem-pindakaasmengsel. Schep de stukjes karamel er luchtig doorheen. Verdeel het beslag over de papieren vormpjes.

    3. Strooi de gehakte pinda’s ervoer en bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gerezen zijn en stevig aanvoelen. Haal ze uit de oven en laat ze 2 minuten in de vorm afkoelen. Zet ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

    0 reacties