Romige karmelmuffins bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolen boter om in te vetten, 150 g harde roomkaramels, 280 muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g bruine basterdsuiker, 250 ml volle room, 2 eieren, 6 el zonnebloemolie of 90 g gesmolten boter.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een muffinvorm voor 12 muffins in. Leg de karamels in een diepvrieszak, en sla erop met een vleeshamer of houten deegroller tot ze helemaal zijn fijngemalen. Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een grote kom. Meng de suiker en fijngemalen karamels erdoor.

    Klop de melk en zonnenbloemolie erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten, schenk het eimengsel erin en voeg de rozijnen toe. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn.

    Laat de muffins afkoelen in de vorm, serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een taartrooster.

    0 reacties