Kruidige chocolademuffins

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 12 stuks)

    • 100 zachte boter
    • 150 g fijne kristalsuiker
    • 115 g bruine basterdsuiker
    • 2 grote eieren
    • 150 ml crème fraîche
    • 5 el melk
    • 250 g bloem
    • 1 tl zuiveringszout
    • 2 el cacao
    • 1 tl piment
    • 200 g pure chocolade, gehakt

    Bereiding

    1. Verwarm de over voor op 190 C. Bekleed een muffinbakvorm met12 papieren vormpjes of zet 12 dubbele papieren vormpjes op een bakplaat.

    2. Roer de boter in een kom goed door met de fijne kristalsuiker en de bruine basterdsuiker. Klop de eieren, crème fraîche en melk erdoor, en meng goed. Zeef de bloem, het zuiveringszout, de cacao en het piment in een kom en schep het eimengsel erdoor. Voeg de gehakte chocolade toe. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

    3. Haal de muffins uit de oven en laat ze 10 minuten in de vorm afkoelen. Laat ze verder afkoelen op een rooster. Bewaar ze tot gebruik in een luchtdichte doos.

    0 reacties