Muffins met sinaasapeel en kardemom bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 48 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g basterdsuiker, 6 el zonnebloemolie of 90 g boeter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 2 sinaasappels, ca 100 ml melk, 6 kardemompeulen, 2 eieren

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 24 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Rasp de schil van de sinaasappel fijn en pers ze uit. Vul het sap aan met melk tot u 250 ml hebt. Roer het raspel erdoor. Neem de zaden uit de kardemompeulen en maal ze fijn. Zeef de bloem, het muffin mix en zout boven een grote kom. Roer de suiker en fijngemalen kardemomzaden erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop het sinaasappelsapmengsel en de zonneboemolie erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is, roer niet te lang.

    Schep het beslag in de muffinvormen. Bak de muffins ongeveer 15 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin en stevig aanvoelen. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster