Frambozen kruimelmuffins bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g basterdsuiker, 6 el zonnebloemolie of 90 g boeter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 1/2 tl zuiveringzout, 250 ml youghurt, 150 g frambozen uit de diepvries, 2 eieren

Voor de kruimellaag: 50 g bloem, 40 g boter , 25 g witte basterdsuiker

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Maak de kruimellaag: strooi de muffin mix in een kom, snijd de boter in blokjes en voeg ze toe en wrijf met uw vingers tot er een kruimelig mengsel ontstaat. Meng de basterdsuiker erdoor en zet het mengsel apart. Maak het beslag: zeef de muffin mix, het bakpoeder, zuiveringszout en zout boven een grote kom. Meng de basterdsuiker erdoor. Klop de eieren licht los in een kom.

    Klop de yoghurt, zonnebloemolie en het vanillearoma erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Voeg de frambozen toe en roer voorzichtig tot het geheel is gemengd.

    Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin en stevig aanvoelen. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster

    0 reacties