Appel kaneelmuffins

Ingrediënten

Ingredienten (voor 6 stuks)

  • 85 g volkorenmeel
  • 0 g bloem
  • 1 ½ tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 40 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 kleine appels, geschild, klokhuizen verwijderd en in kleine stukjes
  • 125 ml melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 ei gesmolten boter

Suikerlaag

  • 12 klontjes rietsuiker, grof gehakt
  • ½ tl kaneel

    Bereiding

    1. Verwarm de over voor op 200˚C. Bekleed een muffinbakvorm met 6 papieren vormpjes.

    2. Zeef het volkorenmeel met de bloem, het bakpoeder, zout en de kaneel boven een grote kom en roer de suiker en stukjes appel erdoor. Roer de melk, het ei en de boter in een aparte kom door elkaar. Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en schep alles kort door elkaar.

    3. Verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vormpjes. Meng voor de suikerlaag de gehakte suikerklontjes met de kaneel en strooi dit over de muffins.

    4 Bak de muffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gerezen en goudbruin zijn. Haal de muffins uit de oven en serveer ze warm, of laat ze op een rooster volledig afkoelen.

    0 reacties