Bosvruchtenmuffin bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffin:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 150 g gemengde bosvruchten uit de diepvries zoals: aarbeien, frambozen, bosbessen en bramen, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g witte basterdsuiker, 2 eieren, 250 ml karnemelk, 6 el zonnebloem olie of 90 g boter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanille aroma, poedersuiker om te bestuiven

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Snijd de grote vruchten zoals aarbeien in kleine stukjes. Zeef de muffin mix, het bakpoeder en zout boven een grote kom. Meng de basterdsuiker erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de karnemel, zonnebloemolie en het vanillearoma erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin.

    Voeg de vruchten toe en roer voorzichtig tot het geheel netjes gemengd is. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven tot ze gerezen zijn en goudbruin en stevig aanvoelen.

    Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster. Bestuif ze voor het serveren met poedersuiker

    0 reacties