Aarbeienmuffins met slagroom

Ingrediënten

 

Ingriënten voor 12 muffins

  • Olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g witte basterdsuiker, 6 el zonnebloemolie of 90 g boeter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 2 eieren, 150 g aardbeien, 250 ml slagroom.

    Voor de garnering: 125 ml slagroom, 12 kleine aardbeien.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Snijd de aarbeien in kleine stukjes. Zeef de muffin mix, het bakpoeder, en het zout boven een grote kom. Meng de suiker en stukjes aardbei erdoor. Klop de eieren licht in een kom. Klop de slagroom, zonnebloemolie en het vanillearoma erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is en roer niet te lang. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin en stevig aanvoelen.
    Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster. Klop de slagroom voor de garnering stijf. Spuit of strijk de slagroom op de muffins en leg er een hele aarbei op. Zet de muffins tot gebruik in de koelkast.

    0 reacties