Donut muffins met jam bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter, om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g witte basterdsuiker, 2 eieren, 200 ml melk. 6 el zonnebloemolie of 90 g boter, gesmolten, 1 tl vanillearoma, 4 el aarbeien of frambozenjam.

Voor het suikerlaagje: 120 g boter , 150 g suiker.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of legen papieren muffinvormpjes in. Zeef de muffin mix, het bakpoeder en zout boven een grote kom. Meng de basterdsuiker erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de melk, zonnebloemolie en het vanillearoma erdoor Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin.

    Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is. Schep de helft van het beslag in de muffinvorm. Schep een theelepel jam in elke holte en schep het resterende beslag erop. Bak de muffins 20 minuten in de oven tot ze gerezen en bruin zijn en stevig aanvoelen. Maak onderstussen het suikerlaagje: verwarm de boter tot hij gesmolten is. Strooi de suiker in een grote, ondiepe kom.

    Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm, doop de bovenkant van de muffins eerst in de gesmolten boter en daarna in de suiker. Serveer de muffins warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen.

    0 reacties