Wortel Muffins bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 tl koekkruiden, 1 mespuntje zout, 120 g bruine basterdsuiker, 200 g geraspte wortels, 50 g walnoten of pecannoten, grof gehakt, 50 g sultanarozijnen, 2 eieren, 175 ml melk, 6 el zonnebloemolie, fijngeraspte schil en sap van 1 sinaasappel, reepjes sinaasappelschil ter garnering.

Voor de crème: 75 g verse roomkaas, 40 g boter, 40 g poedersuiker

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 12 muffinvormen in . Zeef de bloem, het bakpoeder, de koekkruiden en het zout boven een grote kom. Meng de basterdsuiker, wortels, walnoten en rozijnen erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de melk, zonnebloemolie, het sinaasappelsap en raspel erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer tot het geheel is gemengd. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat de muffins afkoelen in de vorm, serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een taartrooster. Maak de crème: schep de roomkaas en boter in een kom.

    Zeef de poedersuiker erboven en klop tot het mengsel luchtig is. Bestrijk de muffins met de crème en garneer met reepjes sinaasappelschil. Zet de muffins tot gebruik in de koelkast.

    0 reacties