Sinaasappel walnotenmuffins met rozemarijn bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g witte basterdsuiker, 6 el zonnebloemolie of 90 g boeter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 2 eieren, 70 g walnoten grof gehakt, 250 ml yoghurt, fijngersapte schil van 2 sinaasappels, 1 el fijngesneden verse rozemarijn, plus enkele takjes voor de garnering.

Voor het glazuur: 175 g poedersuiker, 3-4 tl vers sinaasappelsap, fijngeraspte schil van 1/2 sinaasappel

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Zeef de muffin mix, het bakpoeder, en het zout boven een grote kom. Meng de suiker en walnoten erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de youghurt, zonnebloemolie, het rapsel en de rozemarijn erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is en roer niet te lang. Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin en stevig aanvoelen. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen op een taartrooster Maak het glazuur: zeef de poedersuiker boven een kom.

    Voeg het sinaasappelsap en raspel toe en roer tot het mengsel glad is en aan een houten lepel blijft hangen. Schep het glazuur op de muffins en garneer met een takje rozemarijn. Lat het glazuur voor het serveren ongeveer 30 minuten hard worden.

    0 reacties