Marsepeinmuffins bakken

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

olie of gesmolten boter om in te vetten, 175 g marspein, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g witte basterdsuiker, 2 eieren, 200 ml melk, 6 el zonnebloemolie of 90 g boter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl amandelaroma, 12 blanke amandelen.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Snijd het marspein in 12 gelijke stukken. Rol er balletjes van en druk ze plat met uw handpalm. Zorg dat ze niet groter zijn dan de muffinvormpjes. Zeef de bloem, het bakpoerder en zout boven een grote kom, meng de basterdsuiker erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de melk, zonnebloemolie en het amandelaroma erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig to thet geheel net gemengd is. Schep de helft van het beslag in de muffinvorm.

    Leg een stukje marspein in elke holte en schep het resterende beslag erop. Leg een amandel op elke muffin. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn. Laat de muffins afkoelen in de vorm, serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een bord.

    0 reacties