Exotische bananen passievruchtenmuffins

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 2 bananen, 150 ml melk, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g lichtbruine basterdsuiker, 2 eieren, 6 el zonnebloem olie of 90 g boter, gesmolten en afgekoeld, 1 tl vanillearoma, 2 passievruchten, 2 el vloeibare honing.

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een muffinvorm voor 12 muffins in of leg er papieren vormpjes in. Prak de bananen fijn, schep de babanenpuree in een maatbeker en schenk er melk bij tot u 250 ml hebt. Zeef de muffin mix, het bakpoeder en zout boven een grote kom. Meng de basterdsuiker erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de bananenmelk, zonnenbloemolie en het vanillearoma erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is.

    Schep het beslag in de muffinvorm. Bak de muffins ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze gerezen en goudbruin zijn en stevig aanvoelen. Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkolen op een taartrooster. Snijd ondertussen de passievruchten doormidden en schep het vruchtenvlees eruit. Schep het in een kleine pan, voeg de honing toe en verwarm het mengsel heel zachtjes. Strijk het mengsel voor het serveren over de muffins.

    0 reacties