Zachte walnootcakejes

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 85 g walnoten
  • 4 el boter, in kleine stukjes
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • Fijngeraspte schil van 4/2 citroen
  • 70 g zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 12 halve walnoten, ter garnering

Glazuur

  • 4 el zachte boter
  • 85 g poedersuiker
  • Fijngeraspte schil van ½ citroen
  • 1 tl citroensap

Bereiding

1. Verwarm de over voor op 190˚C. Bekleed een muffinbakvorm met 12 papieren vormpjes of zet 12 dubbele papier vormpjes op een bakplaat.

2. Hak de walnoten fijn in een keukenmachine; gebruik de pulseerstand. Pas op dat u ze niet te fijn halt, het mag geen pasta worden. Voeg de boter toe, samen met de suiker, het citroenraspsel, meel en de eieren en draai tot een glad mengsel. Schap het beslag in de vormpjes.

3. Bak de cakejes 20 minuten in de voorverwarmde over, of tot ze goed gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

4. Klop voor het glazuur de boter in een kom tot een luchtige crème. Zeef de poedersuiker erboven, voeg het citroenraspsel en –sap toe en roer tot alles goed is gemengd.

5. Beestrijk de afgekoelde cakejes met een laagje glazuur en garneer met een halve walnoot.

0 reacties