Wortelcake recept !!!!

Ingrediënten

VOOR 16 STUKKEN

    • 2 eieren
    • 175 g melasse (natuurvoedingwinkel)
    • 200 ml zonnebloemolie
    • 200 g wortel, grof geraspt
    • 225 g volkorenmeel
    • 1 tl zuiveringszout
    • 2 tl kaneel
    • 1 tl versgeraspte nootmuskaat
    • 115 g walnoten, grofgehakt

Toplaag

  • 115 g magere roomkaas
  • 4 el zachte boter
  • 85 g poedersuiker
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 1tl geraspte sinaasappelschi

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 190 C. Klop de eieren los in een beslagkom en voeg melasse en olie toe. Roer goed door. Doe de geraspte wortel erbij, zeef de bloem, het zuiveringszout en de specerijen erboven en voeg tenslotte de walnoten toe. Roer tot alle ingrediënten goed vermengd zijn.

2 Doe het beslag in een ingevet vierkant cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bak de cake 40-50 minuten in de voorverwarmde oven,tot hij goed gerezen is,stevig aanvoelt en loskomt van de rand van het bakblik. Neem de vorm uit de oven en laat afkoelen tot de cake nog een beetje warm is. Stort hem dan op een rooster.

3 Doe voor de toplaag alle ingrediënten in een kom en klop ze in 2-3 minuten tot een glad mengsel.

4 Bestrijk als de cake volledig is afgekoeld de bovenkant met het mengsel. Laat de toplaag opstijven en snijd de cake dan in 16 stukken. Bewaar de wortelcake maximaal 1 week in een luchtdichte doos.

Eet smakelijk!

.

0 reacties