Vijgen walnootkoekjes

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 20 koekjes)

  • 100 g gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 225 g zachte boter, plus extra om in te vetten
  • 125 g heldere honing
  • 4 el rietsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt s
  • Snufje zout
  • 1 tl piment
  • 1 tl zuiveringszout
  • ½ tl vanille-extract
  • 2 el gedroogde dadels fijngesneden
  • 225 g bloem
  • 225 g havermeel
  • 25 g walnoten, fijngehakt
  • Stukjes gedroogde vijgen, ter decoratie (naar keuze)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C. meng de vijgen, boter, honing en suiker in een grote kom. Voeg de eieren toe en meng alles goed.

2. Meng in een andere kom het zout, piment, zuiveringszout, vanille-extract en de dadels. Roer dit geleidelijk door het ei-botermengsel. Zeef de bloem erboven en roer goed. Roer ten slotte het havermeel en de walnootstukjes erdoor.

3. Schep met een dessertlepel 20 ronde hoopjes beslag op twee ingevette bakplaten; zorg voor voldoende tussenruimte zodat de koekjes kunnen rijzen. Decoreer de koekjes eventueel met een stukje vijg. Bak de koekjes 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze goudbruin zijn. Laat ze op een rooster afkoelen voor u ze serveert.

0 reacties