Torta de cielo

Ingrediënten

VOOR 4-6 PERS.

  • 225 g boter, op
  • kamertemperatuur,
  • plus extra om in te vetten
  • 175 g hele amandelen ongepeld
  • 225 g suiker
  • 3 eieren, licht losgeklopt
  • 1 tl amandelextract
  • 1 tl vanille-extract
  • 9 el bloem
  • snufje zout

Garnering

  • poedersuiker, om te bestuiven
  • amandelschaafsel,geroosterd

Bereiding

1 Verwarm de oven voor olp 180 “C. Vet een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed die met bakpapier.

2 Maal de amandelen in een keukenmachine tot een meelachtige substantie. Zet opzij.

3 Klop de boter met de suiker in een grote kom tot een glad en luchtig mengsel. Klop de eieren, amandelen en het amandel- en vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Roer de bloem en het zout er kort door, tot de bloem net opgenomen is.

4 Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij veerkrachtig aanvoelt als u er voorzichtig op duwt.

5 Neem de vorm uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal de taart uit de vorm, bestuif hem met poedersuiker en garneer met het amandelschaafsel.

0 reacties