Torta de cielo
Ingrediënten
VOOR 4- 6 PERS.
- 225 g boter, op
- kamertemperatuur,
- plus extra om in te vetten
- 175 g hele amandelen ongepeld
- 225 g suiker
- 3 eieren, licht losgeklopt
- 1 tl amandelextract
- 1 tl vanille-
extract - 9 el bloem
- snufje zout
Garnering
- poedersuiker, om te bestuiven
- amandelschaafsel,geroosterd
Bereiding
1 Verwarm de oven voor olp 180 “C. Vet een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed die met bakpapier.
2 Maal de amandelen in een keukenmachine tot een meelachtige substantie. Zet opzij.
3 Klop de boter met de suiker in een grote kom tot een glad en luchtig mengsel. Klop de eieren, amandelen en het amandel- en vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Roer de bloem en het zout er kort door, tot de bloem net opgenomen is.
4 Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij veerkrachtig aanvoelt als u er voorzichtig op duwt.
5 Neem de vorm uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal de taart uit de vorm, bestuif hem met poedersuiker en garneer met het amandelschaafsel.
0 reacties