Tarte tatin met peer

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 6 punten )

  • 6 el boter
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 6 peren, geschild, klokhuis verwijderd en gehalveerd
  • Bloem, om te bestuiven
  • 225 g kant-en-klaar bladerdeeg
  • Geklopte slagroom, voor erbij (naar keuze)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Smelt de boter met de suiker in een ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur. Roer voorzichtig gedurende 5 minuten totdat het mengsel een lichte karamelkleur krijg. Pas daarbij op; de karamel wordt heel heet.

2. Neem de pan van het vuur en zet hem op een hittebestendige ondergrond. Schik de peren met het snijdvlak naar boven in de karamel; leg één halve peer in het midden en schik de andere helften er omheen.

3. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad tot een ronde lap die net iets groter is dan de koekenpan. Drapeer het deeg over de peren. Druk goed aan en stop de randen in.

4. Bak de tarte tatin 20-25 minuten boven in de voorverwarmde oven, tot het deeg stevig en goudbruin is. Neem de taart uit de oven en laat hem 2 minuten rusten.

5. Keer de taart om boven een schaap die diep genoeg om eventueel vocht dat uit de taart loopt op te vangen. Wees voorzichtig en gebruik dikke ovenwanten, want de pan is erg heet.

6. Serveer de tarte tatin warm, eventueel met wat geklopte slagroom.

0 reacties