New York cheesecake

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 8-10 pers.)

  • 6 el boter
  • 200 g volkorenbiscuits, verkruimeld
  • Zonnebloemolie, om in te vetten
  • 400 g roomkaas
  • 2 grote eieren
  • 140 g fijne kristalsuiker
  • 1 ½ tl vanille-extract
  • 450 ml crème fraîche

Vulling

  • Bosbessenlaag
  • 55 g fijne kristalsuiker
  • 4 el water
  • 250 g bosbessen
  • 1 tl arrowroot (pijlwortelmeel)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190˚C. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Roer de koekkruimels erdoor en bekleed de bodem van een licht ingevette springvorm van 20 cm doorsnee ermee. Meng de roomkaas, eieren, 100 g van de suiker en ½ theelepel van het vanille-extract in een keukenmachine. Giet het mengsel in de vorm e strijk de bovenkant glad. Bak de taart 20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij stevig is. Neem de vorm uit de oven en lat hem 20 minuten afkoelen. Laat de oven aanstaan.

2. Meng de crème fraîche met de rest van de suiker en het vanille-extract. Schep het mengsel over de taart. Zet de taart nog 10 minuten in de oven en laat hem daarna minsten 8 uur opstijven in de koelkast.

3. Doe voor de bosbessenlaag de suiker met 2 eetlepels water in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger, doe de bosbessen erbij en laat afgedekt een paar minuten pruttelen tot de bessen zacht worden. Neem de pan van het vuur. Roer de rest van het water door de arrowroot en voeg dit toe aan de vruchtenmoes. Roer tot een glad mengsel. Zet de moes weer op het vuur en laat hem koken tot het sap begint in te dikker en doorschijnend wordt. Laat afkoelen.

4. Haal de cheesecake 1 uur voor het serveren uit de vorm. Schep het bosbessenmengsel erop en laat dit afkoelen voor u de taart aansnijdt.

0 reacties