Mississippi moddertaart

Ingrediënten

voor 8 pers

  • 225 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 2 el cacao
  • 150 g boter
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1-2 el koud water

Vulling

  • 175 g boter
  • 350 g bruine basterdsuiker
  • 4 eieren, licht losgeklopt
  • 150 g pure chocolade
  • 300 ml kookroom
  • 1 tl chocolade-extract

Decoratie

  • 425 ml slagroom, geklopt
  • Chocoladevlokken en –krullen

    Bereiding

    1. Zeef voor het taartdeeg de bloem en cacao boven een kom. Voeg de boter toe en wrijf hem met uw vingertoppen door de bloem tot het mengsel op broodkruim lijkt. Meng de suiker en voldoende koud water erdoor totdat er een zacht deeg ontstaat. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 15 minuten in de koelkast.

    2. Verwarm de oven voor op 190˚C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit en bekleed er een springvorm van 23 cm doorsnee of een aardewerken taartvorm mee. Bekleed het deeg met bakpapier en leg er bakbonen op. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de vorm uit de oven, verwijder het papier en de bonen en bak de boden nog 10 minuten.

    3. Klop voor de vulling de boter en suiker in een kom. Klop geleidelijk de eieren en cacao erdoor. Smelt de chocolade en roer deze met de kookroom en het chocolade-extract door het mengsel.

    4. Verlaag de oventemperatuur tot 160˚C. Schenk het mengsel op de deegbodem en bak de taart 45 minuten, of tot de vulling stevig is. Laat de taart volledig afkoelen en leg hem indien gewenst op een taartbord.

    5. Bedek de taart met de geklopte slagroom. Decoreer hem met chocoladevlokken en krullen en zet hem tot gebruik in de koelkast.

    0 reacties