Kersenclafoutis

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 6 punten)

  • Boter, om in te vetten
  • 450 g rijpe kersen , ontpit
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 grote eieren, plus 1 eidooier
  • 100 g bloem
  • Snufje zout
  • 175 ml melk
  • 4 el slagroom
  • 1 tl vanille-extract

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. vet een ovenvaste schaal van 1.25 l of een quichevorm van 25 cm doorsnee licht in. Verdeel de kersen oven de bodem van de schaal en zet deze op een bakplaat.

2. Klop met een elektrische mixer de suiker, eieren en eidooier tot een lichtgeel mengsel; schraap zonodig de zijkant van de kom tussendoor schoon

3. Klop de bloem en het zout erdoor, klop dan de melk, room en het vanille-extract er rustig erdoor en blijf kloppen tot een licht en glad beslag heeft. Schenk het beslag in de vorm.

4. Zet de bakplaat met de vorm in de voorverwarmde oven en bak de clafoutis 45 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en het beslag stevig is.

5. Laat de taart minstens 5 minuten staand en serveer hem dan heet of op kamertemperatuur.

0 reacties