Gemberkoek recept !!!!

Ingrediënten

VOOR 12-16 STUKKEN

  • 450 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 t1 zuiveringszout
  • 3 tl gemberpoeder
  • 175 g boter
  • 175 g melasse
  • 175 g bruine basterdsuiker
  • 300 ml melk
  • 1 ei, losgeklopt
  • 175 g donkere glucosestroop

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 160 “C. Bekleed een vierkante bakvorm van 23 x 23 cm en 5 cm hoog met bakpapier.

2 Zeef de bloem, het bakpoeder, zuiveringszouten gemberpoeder in een grote kom.

3 Doe de boter, suiker, melasse en stroop in een pan en verhit ze boven laag vuur tot de (natuurvoedingswinkel) boter is gesmolten en de suiker opgelost. Laat een beetje afkoelen.

4 Meng het ei met de melk en roer dat door het afgekoelde botermengsel. Giet de vloeibare ingrediënten bij het bloemmengsel en roer dit met een houten lepel tot een glad en glanzend beslag.

5 Giet het mengsel in de vorm en bak het 1 1/2 uur in het midden van de voorverwarmde oven, tot de koek gerezen is en stevig aanvoelt.

6 Neem de gemberkoek uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen. Haal de afgekoelde koek uit de vorm en verwijder het bakpapier. Laat hem verpakt in aluminiumfolie in een luchtdichte doos maximaal een week staan zodat de smaak ziclh goed ontwikkelt. Snijd de gemberkoek voor het serveren, in stukjes.

Eet smakelijk!

0 reacties