Gember marmelade brood recept

Ingrediënten

VOOR 10 PERS.

      • 175 g zachte boter, plus extra om in te vetten
      • 125 g gembermarmelade
      • 175 g bruine basterdsuiker
      • 3 eieren, losgeklopt
      • 225 g zelfrijzend bakmeel
      • 1/2 tl bakpoeder
      • 1 tl gemberpoeder
      • 100 g pecannoten, grof gehakt

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 “C. Vet een broodvorm voor een brood valn 900 g in met boter en bekleed helm met bakpapier. Doe 1 eetlepel van de gembermarmelade in een pannetje en zet opzij. Meng de rest van de marmelade met de boter, suiker en eieren in een kom.

2 Zeef het bakmeel, bakpoeder en gemberpoeder boven de kom en klop tot een glad mengsel. Roer er driekwart van de noten door. Schep het deeg in de broodvorm en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de rest van de noten en bak het brood 1 uur in de voowerwarmde oven, tot het goed gerezen is en een in het midden gestoken satéprikker er schoon uitkomt.

3 Laat het brood 10 minuten afkoelen, haal het dan uit de vorm en verwijder het bakpapier. Laat het een beetje afkoelen op een rooster. Verwarm de marmelade in het pannetje op laag vuur en bestrij k het brood ermee. Snijd het brood in plakken en dien op.

Eet smakelijk!

0 reacties