icon

Biscuitgebak

Ingrediënten

VOOR 8 PERS

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/4 tl bakpoeder
  • 4 el cacao
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el schenkstroop
  • 150 ml maïsolie
  • 150 ml mellk
  • boter, om in te vetten
  •  
  • Vulling
  • 1 tl oploskoffie
  • 1 el kokend water
  • 300 ml slagroom
  • 2 el poedersuiker

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 "C. Zeef het meel, bakpoeder en de cacao boven een grote kom en roer dan de suiker erdoor. Maak een kuiltje in het midden en roer de eieren, de schenkstroop, olie en melk erdoor. Klop met een houten lepel en meng geleidelijk de droge ingrediënten erdoor tot een glad beslag ontstaat. Verdeel het mengsel over drie licht ingevette taartvormen van 18 cm.

2 Bak 35-45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de taartbodems veerkrachtig aanvoelen. Laat 5 minuten rusten in de vorm en daarna verder afkoelen olp een rooster.

3 Los voor de vulling de koffie op in het kokende water en klop deze samen met de garnering 50 g pure chocolade, geraspt chocoladekrullen poedersuiker, om te bestuiven slagroom en poedersuiker tot de slagroom net stijf is. Gebruik de helft van de slagroom om tussen de drie taartbodems te smeren. Smeer de rest over de boven- en zijkant van de taart. Druk de geraspte chocolade in de slagroom aan,de zijkant van de taart

4 Leg de taart op een schaal en schik de chocoladekrullen erop. Knip een paar dunne repen baklpapier en leg die op de chocoladekrullen. Bestuif licht met poedersuiker, haal voorzichtig het papier weg en serveer.

Reageren op dit recept

Andere taarten