German chocolate hazelnut bundt

Ingrediënten

VOOR 8 PERS.

  • 175 g zachte boter, plus extra om in te vetten
  • 115 g bruine basterdsuiker
  • 175 g zelfrijzend bakmeel,
  • plus extra om te bestuiven
  • 1 el cacao
  • 1 tl piment
  • 3 eieren, losgeklopt
  • 115 g gemalen hazelnoten
  • 2 el zwarte koffie
  • poedersuiker, om te bestuiven

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 180 “C. Vet een tulbandvorm van 19 cm doorsnee in en bestuif die met bakmeel. Klop de boter met de suiker in een grote beslagkom tot een licht en luchtig mengsel. Zeef het zelfrijzend bakmeel met de cacao en het piment boven een aparte kom.

2 Klop de eieren beetje bij beetje door het botermengsel voeg 1 eetlepel van het bakmeelmengsel met het tweede ei toe en nog 1 eetlepel met het derde ei. Spatel de rest van het bakmeel erdoor, samen met de gemalen hazelnoten en de koffie.

3 Giet het beslag in de tulbandvorm en bak de cake 45-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij veerkrachtig aanvoelt als u er voorzichtig op duwt. Laat hem 10 minuten afkoelen in de vorm en leg hem dan op een rooster om verder af te koelen. Bestuif hem royaal met poedersuiker en dien op.

0 reacties