Citroenvlinders

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 115 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 8 el zachte margarine
  • 115 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • Fijngeraspte schil va n ½ citroen
  • 2 el melk
  • Poedersuiker, om te bestrooien

Citroenroom

  • 6 el zachte boter
  • 175 g poedersuiker
  • 1 el citroensap

    Bereiding

    1. Verwarm de over voor op 190˚C. Bekleed een muffinbakvorm met 12 papieren vormpjes of zet 12 dubbele papier vormpjes op een bakplaat.

    2. Zeef het bakmeel en bakpoeder boven een grote kom. Voeg de margarine, suiker, eieren, het citroenraspsel en de melk toe en klop met een elektrische mixer tot een glad beslag. Scheet het beslag in de vormpjes.

    3. Bak de cakejes 15-20 minuten in een voorverwarmde over, of tot ze goed gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

    4. klop voor de citroenroom de boter in een kom tot een luchtige crème. Zeef de poedersuiker erboven, voeg het citroensap toe en klop tot een zacht en romig mengsel.

    5. Snijd met een gekarteld mes een rondje van de cakejes als die zijn afgekoeld en snijd de rondjes in tweeën. Schep of spuit een beetje van de citroenroom in het midden van elk cakeje en druk dan de twee halve rondjes erin; zet ze haaks op elkaar zodat ze op vlindervleugels lijken. Bestrooi met een beetje poedersuiker voor het serveren.

    0 reacties