icon

Chocolade fudgetaart

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 6 pers.)

  • 350 g kant-en-klaar ongezoet taartdeeg
  • Bloem, om te bestuiven
  • Poedersuiker, om te bestuiven
  • 150 ml geklopte slagroom en kaneel ter garnering

Vulling

  • 150 g pure chocolade, fijngehakt
  • 175 g boter, in stukjes
  • 350 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g bloem
  • ½ tl vanille-extract
  • 6 eieren, losgeklopt

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 ̊C. rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed er een springvorm van 20 cm doorsnee mee. Prik de bodem met een vork op een paar plaatsen in en leg er aluminiumfolie en bakbonen op. Bak de bodem 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het deeg er enigszins gaar uitziet. Verwijder de folie en bonen en bak de bodem nog 10 minuten, of tot hij stevig is. Laat hem afkoelen. Zet de oven op 180 ̊C.

2. Doe voor de vulling de chocolade en boter in een hittebestendige kom en smelt ze boven een pan met water dat tegen de kook aan is. Roer alles glad, haal de kom van pan en laat afkoelen. Doe de suiker, bloem, het vanille-extract en de eieren in een aparte kom en klop ze door elkaar. Roer het chocolademengsel erdoor.

3. Schenk de vulling op de taartbodem en bak de taart 50 minuten in de oven, of tot de vulling net stevig is. Laat de taart volledig afkoelen op een rooster. Bestuif voor het serveren met poedersuiker en garneer met slagroom, die licht met kaneel is bestrooid.

Reageren op dit recept

Andere taarten