Bramentaart met zwartebessenroom

Ingrediënten

Ingrediënten(voor 6 pers.)

Deeg

  • 350 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • Snufje zout
  • 175 g boter
  • 50 g fijne kristalsuiker
  • Koud water

Vulling

  • 750 bramen
  • 6 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el zwartebessensiroop
  • 5 tl griesmeel
  • 1eiwit

Garnering

  • 300 ml slagroom
  • 1 el zwartebessensiroop
  • Blaadjes munt

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. zeef de bloem met het zout boven een grote kom. Wrijf de boter erdoor. Roer de suiker erdoor en voeg wat koud water toe om er een samenhangend deeg van te maken. Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

2. Spoel intussen de bramen af en verwijder slechte exemplaren. Schep ze in een kom om met 4 eetlepel suiker en 1 eetlepel siroop.

3. Rol het deeg uit tot een grote cirkel. Behandel het voorzichtig, want het is heel zacht. Snijd de randen niet af en leg de cirkel op een bakplaat. Strooi het griesmeel over het deeg. Laat een rand van ruim 6 cm vrij. Schep de bramen midden op het deeg en bestrijk de rand met eiwit. Vouw de rand naar binnen en duw het deeg stevig aan, zodat er nergens gaten zitten. Bestrijk het omgevouwen deeg met de rest van het eiwit en bestrooi het met de resterende suiker. Bak de taart 25 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Klop voor het serveren de slagroom bijna stijf en roer de siroop erdoor. Serveer de taart warm met een dot bessenroom en met een muntblaadje ter garnering.

0 reacties