icon

Banoffeetaart

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4 pers.)

Vulling

  • 3 blikjes (á 400g) gezoete gecondenseerde melk
  • 4 rijpe bananen
  • Sap van ½ citroen
  • 1 tl vanille-extract
  • 75 g pure chocolade, geraspt
  • 475 ml slagroom, geklopt

Biscuitbodem

  • 85 g boter, gesmolten, plus extra om in te vetten
  • 150 g volkorenbiscuits, verkruimelt
  • 25 g amandelen, geroosterd en gemalen
  • 25 g hazelnoten, geroosterd en gemalen

Bereiding

1. Zet de ongeopende blikken gecondenseerde melk in een grote pan en zet ze onder water. Breng het water aan de kook, zet het vuur laag en laat 2 uur sudderen. Vul het water af en toe aan, zodat de blikken onder blijven staan. Haal de hete blikken voorzichtig uit de pan en laat ze afkoelen.

2. Verwarm de oven voor op 180˚C. vet voor de biscuitbodem een taartvorm van 23 cm doorsnee in met boter. Doe de boter in een kom en voeg de verkruimelde biscuits en de gemalen noten toe. Meng alles goed en druk het mengsel gelijkmatig in de taartvorm, ook langs de randen. Bak de bodem 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, haal hem eruit en laat afkoelen.

3. Pel de bananen, snijd ze in plakjes en doe ze in een kom. Giet het citroensap erover, voeg het vanille-extract toe en meng alles goed. Verdeel het bananenmengsel over de koekbodem en schep de inhoud van de afgekoelde blikken gecondenseerde melk erover.

4. Strooi 50 g van de chocolade erover en schap er een laag geklopte slagroom op. Strooi de rest van de chocolade erover en serveer op kamertemperatuur.

Reageren op dit recept

Andere taarten