icon

Vruchten notenvierkantjes

Ingrediënten

(voor 9 stuks)

  • 115 g boter, plus extra om in te vetten
  • 2 el honing
  • 1 ei, losgeklopt
  • 85 g gemalen amandelen
  • 115 g gedroogde en gewelde abrikozen, fijngehakt
  • 55 g gedroogde kersen
  • 55 g geroosterde hazelnoten, fijngehakt
  • 25 g sesamzaad
  • 85 g havervlokken

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ondiep bakblik van 18 x 18 cm licht in met boter, klop de rest van de boter met de honing in een kom tot een romig mengsel. Klop vervolgens het ei en de gemalen amandelen erdoor

2. Voeg de overige ingrediënten toe en meng goed. Giet het beslag in het bakblik, druk het goed aan en strijk de bovenkant glad.

3. bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot het koek goudbruin is en stevig aanvoelt.

4. neem de vorm uit de over en laat die 10 minuten afkoelen voor u de koek in de vierkantjes snijdt. Haal de stukken pas uit de vorm als de koek helemaal is afgekoeld. U kunt de vruchten-notenvierkantjes tot gebruik in een luchtdichte doos bewaren.

Reageren op dit recept

Andere taarten