icon

Walnoot kaneelkoel

Ingrediënten

Ingrediënten ( voor 9 stuks)

  • 115 g boter, plus extra om in te vetten
  • 225 g rietsuiker
  • 1 ei, plus 1 eidooier
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl kaneel
  • 85 g walnoten, grof gehakt

Bereiding

1. Verwarm de over voor op 180 C. Verwarm de boter en suiker al roerend op een laag vuur tot alle suiker is opgelost. Laat nog 1 minuut zachtjes koken en blijf roeren. Het mengsel mag wat bubbelen, maat niet echt koken. Laat 10 minuten afkoelen.

2. Roer het ei en de eidooier door het mengsel. Zeef het meel en de kaneel erboven, voeg de noten toe en roer kort tot alles gemengd is. Bekleed een vierkant bakblik van 18 x 18 cm met bakpapier en vet dat in. Giet het cakebeslag in de vorm en bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de cake in het midden veerkrachtig aanvoelt en een in het midden gestoken satéprikker er droog uitkomt.

3. Laat het bakblik een paar minuten afkoelen en snijd de cake dan los door met een mes langs de rand te gaan. Keer de cake om boven een rooster, verwijder het bakpapier en laat volledig afkoelen. Snijd de cake voor het serveren in vierkante stukken.

Reageren op dit recept

Andere taarten