icon

Vijgen amandelmuffins

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 2 el zonnebloem- of arachieolie, plus eventueel extra om in te vetten
  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 225 g rietsuiker
  • 85 g gedroogde vijgen, fijngehakt
  • 115 g amandelen, fijngehakt
  • 200 ml water
  • 1 tl amandelextract
  • 2 el fijngehakte amandelen, ter garnering

Bereiding

1. Verwarm de over voor op 190˚C. Vet de bakjes van een muffinvorm  voor 12 stuks in met olie of zet er papieren vormpjes in. Zeef de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom. Roer de rietsuiker erdoor.

2. Meng in een aparte kom de vijgen, amandelen en de 2 eetlepels olie. Roer het water en amandelenextract erdoor. Schep het vijgen-notenmengsel door de droge ingrediënten. Roer niet te lang, het beslag mag best wat klonterig zijn.

3. Verdeel het beslag over de 12 bakjes in de vorm (ze mogen voor niet meer dan twee derde gevuld zijn). Garneer met gehakte amandelen. Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tor ze gerezen en goudbruin zijn.

4. Haal ze uit de oven en serveer ze warm, of laat ze eerst afkoelen op een rooster.

Reageren op dit recept

Andere taarten