icon

Rijk gevulde vruchtentaart

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • boter om in te vetten
  • 175gr dadels, ontpit
  • 125gr gewelde gedroogde pruimen
  • 200 ml sinaasappelsap, ongezoet
  • 2 el melasse, te verkrijgen bij de natuurvoedingswinkel
  • 1 tl fijngeraspte citroenschil
  • 1 tl fijngeraspte sinaasappelschil
  • 225gr zelfrijzend volkorenbakmeel
  • 1 tl vijfkruidenpoeder
  • 125gr blauwe rozijnen
  • 125gr gele rozijnen
  • 125gr krenten
  • 125gr gedroogde cranberry's
  • 3 grote eieren gesplitst
  • 1 el abrikozenjam opgewarmd

Bereiding

1. Verwarm de oven op 160 graden. Vet een rond bakblik van 20 cm doorsnee in en bekleed hem met bakpapier. Snijd de dadels en pruimen in stukjes en doe ze in een pan. Giet het sinaasappelsap erover en laat 10 minuten sudderen. Neem de pan van het vuur en pureer de vruchten. Voeg de melasse en het citroen-en sinaasappelraspel toe en laat afkoelen.

2.Zeef het bakmeel en het vijfkruidenpoeder boven een kom, doe ook de in de zeef achtergebleven vezels in de kom. Voeg Rozijnen, krenten en cranberry's toe. Voeg de afgekoelde vruchtenpuree toe en klop de eidooiers erdoor. Klop de eiwitten in een schone vetvrije kom stijf. Schep de vruchtenpuree bij de overige droge ingrediënten en meng alles goed.

3. Spatel voorzichtig het eiwit erdoor. Giet het beslag in het bakblik en bak het l l/z uur in de voorverwarmde oven. Laat de taart in de vorm afkoelen.

4. Haal de taart uit de vorm en besmeer de bovenkant met jam. Zeef voor het glazuur de suiker boven een kom en meng er voldoende vanille extractvanille extract door tot u een vloeigbaar glazuur heeft. Bestrijk de bovenkant van de taart met het glazuur en snijd de randen bij. Decoreer de taart met de reepjes sinaasappel-en citroenschil.

Reageren op dit recept

Andere taarten