icon

Geglazuurde pindakaascakejes

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 16 stuks)

  • 4 ei zachte boter of margarine
  • 225 g bruine basterdsuiker
  • 115 g pindakaas met stukjes noot
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 1 tl vanille-extract
  • 225g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 ml melk

Glazuur

  • 200 g volvette zachte roomkaas
  • 2 el zachte boter
  • 225 g poedersuiker

Bereiding

1. Verwarm de over op 180˚C. Bekleed een muffinbakvorm met 16 vormpjes.

2. Doe de boter, suiker en pindakaas in een kom en klop ze 1-2 minuten tot een homogene massa. Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe en roer na elke toevoeging goed door. Voeg het vanille-extract toe. Eef de bloem en et vakpoeder erboven en spatel ze, afgewisseld met de melk, met een metalen lepel door het beslag. Verdeel het mengsel over de vormpjes.

3. Bak de cakejes 25 minuten in de voorverwarmde over, of tot ze goed gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen o[ een rooster.

4. Meng voor het glazuur de roomkaas en de boter in een grote kom met een elektrische mixer tot een glad geheel. Zeef de poedersuiker erboven en meng alles goed.

5. Schep een laagje glazuur over de afgekoelde cakejes en vorm toefjes met een mes met rond lemmet. Bewaar de cakejes tot gebruik in de koelkast.

Reageren op dit recept

Andere taarten