icon

Geglazuurde gembercakejes

Ingrediënten

ngrediënten (voor 16 stuks)

  • 115g bloem
  • 2tl gemberpoeder
  • ¾ tl kaneel
  • 1 bolletje stemgember, fijngesneden, plus extra ter decoratie
  • ¾ tl zuiveringszout
  • 4 el meld
  • 6 el zachte boter of margarine
  • 70 g rietsuiker
  • 2 el melasse (natuurvoedingswinkel)
  • 2 eieren, licht losgeklopt

Glazuur

  • 6 el zachte boter
  • 175 g poedersuiker
  • 2 el gembersiroop, uit het potje stemgember

Bereiding

1.Verwarm de over voor op 160˚C. Bekleed een muffinbakvorm met 16 papieren vormpjes of zet 16 dubbele papier vormpjes op een bakplaat.

2. zeef de bloem, het gemberpoeder en de kaneel in een kom. Voeg de gemberstukjes toe en meng tot ze goed met meel bedekt zijn. Los in een andere kom het zuiveringszout op in de melk.

3. doe de boter en suiker in een kom en klop ze tot een luchtig mengsel. Klop de melasse erdoor en voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe. Roer na elke toevoeging goed door. Meng daarna het meel en daarna geleidelijk de melk door het beslag. Schep het beslag in de bakvormpjes.

4. Bak de cakejes 20 minuten in de voorverwarmde over, of tot ze goed gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

5. Klop voor het glazuur de boter in een kom tot een luchtige crème. Zeef de suiker erboven, voeg de gembersiroop toe en klop tot een glad en romig mengsel. 6. Schep een beetje glazuur over de afgekoelde cakejes en decoreer met stukjes gember.

Reageren op dit recept

Andere taarten