icon

Cakejes met rozenblaadjes

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 8 ei zachte boter
  • 115g fijn kristalsuiker
  • 2 eieren, licht losgeklopt
  • 1 el melk
  • Paar druppels rozenolie extract
  • ¼ tl vanille-extract
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • Zilveren parels

Glazuur

  • 6el zachte boter
  • 175 g poedersuiker
  • Roze of lila voedingskleurstof (naar keuze)

Gekonfijte rozenblaadjes

  • 12-24 rozenblaadjes
  • 1 eiwit, licht losgeklopt, om te bestrijken
  • Poedersuiker om te bestuiven

Bereiding

1. Spoel de gekonfijte rozenblaadjes de blaadjes voorzichtig af en dep ze droog met keukenpapier. Strijk met een bakkwastje aan beide kanten wat eiwit, haal de blaadjes door de poedersuiker en leg ze op een schaal. Laat ze afgedekt een hele nacht drogen.

2. Verwarm de over voor op 200˚C. Bekleed een muffinbakvorm met 12 papieren vormpjes of zet 12 dubbele papier vormpjes op een bakplaat.

3. Meng de boter en suiker in een kom en klop ze tot een licht en luchtig mengsel. Voeg geleidelijk de losgeklopte eieren toe en roer na elke toevoeging goed door. Roer de melk, het rozenolie en vanille-extract erdoor en spatel dan het bakmeel met een metalen lepel door het beslag . verdeel het mengsel over de bakvormpjes.

4. Bak de cakejes 12-15 minuten in de voorverwarmde over, of tot ze goed gerezen en goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

5. Klop voor het glazuur de boter in een grote kom tot een luchtige crème. Zeef de poedersuiker erboven en roer goed door. Voeg desgewenst een paar druppels voedingskleurstof toe zodat de cakes mooi kleuren bij de rozenblaadjes. Schap een beetje glazuur op de afgekoelde cakejes. Garneer met 1 of 2 rozenblaadjes en een paar zilveren parels.

Reageren op dit recept

Andere taarten