icon

Pizza met tomaat en kaas

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 2 pers.)

Bodem

  • 225 g bloem, plus extra om te bestuiven
  • 1 tl zout
  • 1 tl gedroogde gist
  • 1 el olijfolie, plus extra p, om in te vetten
  • 6 el lauw water

Beleg

  • 6 tomaten, in dunne plakjes
  • 175 g mozzarella uitgelekt en in dunne plakjes
  • Zout en peper
  • 2 el in reepjes gescheurd vers basilicumblad
  • 2 el olijfolie

Bereiding

1. Zeef voor het pizzadeeg de bodem en het zout in een kom en roer de gist erdoor. Maak een kuiltje in het midden en giet de olie en het water erin. Schep geleidelijk de droge ingrediënten door de vloeibare met een houten lepel of met bloem bestoven handen.

2. Kneed het deeg 5 minuten op een licht met bloem bestoven werklak tot het glad en veerkrachtig is. Maak de kom schoon, dek het deeg af met licht ingevette plasticfolie en laat het 1 uur op een warme plaats staan, of tot het in volume is verdubbeld.

3. Verwarm de oven voor op 230 ˚C. Kneed het deeg nog 1 minuut op een met bloem bestoven werkvlak en druk het plat. Snijd het in tweeën en rol elk stuk uit tot een cirkel van 5 mm dik. Leg de pizzabodems op een licht ingevette bakplaat en vorm met uw handen rondom een opstaande rand.

4. Schik de plakjes tomaat en mozzarella om en om op de pizzabodems. Breng op smaak met zout en peper, bestrooi met het basilicum en besprenkel met olijfolie. Bak de pizza’s 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bodem krokant is en kaas gesmolten. Serveer direct.

Reageren op dit recept

Andere taarten