icon

Peer pecannotenstrudel

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4 pers.)

  • 2 rijpe peren
  • 4 el boter
  • 55 g vers witbroodkruim
  • 55 g gedopte pecannoten, gehakt
  • 25 g rietsuiker
  • Fijngeraspte schil van 1 sinasappel
  • 100 g filodeeg, ontdooid indien bevroren
  • 6 el sinaasappelbloesemhoning
  • 2 el sinaasappelsap
  • Gezeefde poedersuiker, om te bestuiven
  • Uitgelekte of Griekse yoghurt voor erbij (naar keuze)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes. Smelt 1 eetlepel van de boter in een koekenpan en bak het broodkruim op laag vuur tot het goudbruin is. Doe het in een kom en voeg de peren, noten, rietsuiker en sinaasappelschil toe. Smelt de resterende boter in een pannetje.

2. Lag één vel filodeeg apart en pak het goed in. Bestrijk de rest van het filodeeg met wat gesmolten boter. Schep de notenvulling op het eerste vel en laat een rand van 2.5 cm vrij. Bouw de strudel op met beboterde vellen filodeeg met daartussen notenvulling. Sprenkel de honing en het sinaasappelsap erover.

3. Vouw de korte uiteinde over de vulling en rol de strudel op vanaf de lange kant. Leg hem voorzichtig op een bakplaat met de naad naar boven. Bestrijk de strudel met de rest van de boter en ‘kreukel’ het apart gehouden vel filodeeg rondom de strudel. Bak hem 25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij goudbruin en knapperig is. Bestuif de strudel met gezeefde poedersuiker en serveer hem warm, desgewenst met yoghurt.

Reageren op dit recept

Andere taarten