icon

Pecannotentaart

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 8 pers.)

Deeg

  • 250 g bloem
  • Snufje zout
  • 115 g boter, in stukjes
  • 1 el reuzel of plantaardig bakvet, in kleine stukjes
  • 55 g lichtbruine basterdsuiker
  • 6 el koude melk

Vulling

  • 3 eieren
  • 250 g rietsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • Snufje zout
  • 85 g boter, gesmolten
  • 3 el boter syrup (goudgele kandijstroop)
  • 3 el melasse (natuurvoedingswinkel)
  • 350 g pecannoten, gedopt en grof gehakt

Halve pecannoten, ter decoratie

Geklopte slagroom of vanille-ijs, voor erbij

Bereiding

1. Zeef voor het deeg de bloem en het zout in een kom en wrijf de boter en reuzel of bakvet er met uw vingertoppen door het mengsel op broodkruim lijkt. Roer de basterdsuiker erdoor en voeg de melk toe. Verwerk alles tot een zacht deeg. Wikkel het plasticfolie en leg het 0 minuten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 200 ̊ C. Rol het deeg uit en bekleed er een taartvorm van 23-25 cm doorsnee mee. Rol met een deegrol over de rand en verwijder overtollig deeg. Bekleed het deeg met bakpapier en leg er bakbonen in. Bak de taartbodem 20 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder het papier en de bonen. Verlaag de oventemperatuur tot 180 ̊C en schuif een bakplaat in e oven.

3. Doe voor de vulling de eieren in een kom en klop ze lichtjes los. Klop de rietsuiker, het vanille-extract en zout erdoor. Roer de boter, stroop, melasse en gehakte noten erdoor. Schenk de vulling op de taartbodem en decoreer de taart met de halve pecannoten.

4. Zet de taart op de voorverwarmde bakplaat en bak hem 35-40 minuten in de oven, tot de vulling stevig is. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur met geklopt slagroom of vanille-ijs.

Reageren op dit recept

Andere taarten