icon

Pecannoten brownies

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 20 stuks)

  • 225 g boter, plus extra om in te vetten
  • 70 g extra donkere chocolade
  • 125 g bloem
  • ¾ tl zuiveringszout
  • ¼ tl pakpoeder
  • 55 g pecannoten
  • 100 g rietsuiker
  • ½  tl amandelextract
  • 1 ei
  • 1 tl melk

Bereiding

1. Verwarm de over voor op 180˚C. Vet een groot bakblik in en bekleed dat met bakpapier.

2. doe de chocolade in een vuurvaste schaap en plaats die boven een pan met water dat net tegen de kook aan is. Verwarm de chocolade tot die gesmolten is. Zeef de bloem, het zuiveringszout en het bakpoeder boven een grote kom.

3. Hak de pecannoten fijn en zet ze opzij. Neem een andere kom en klop daarin de boter en de suiker tot een romig mengsel. Meng er daarna het amandelextract en het ei door. Neem de chocolade van het vuur en roer die door het botermengsel. Voeg het bloemmengsel, de melk en de fijngehakte noten erdoor en meng alles goed.

4. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de brownie 30 minuten of tot hij stevig aanvoelt maar in het midden nog een beetje zacht is. Neem de bakvorm uit de oven en laat volledig afkoelen. Snijd de brownie in 20 stukken.

Reageren op dit recept

Andere taarten