icon

Muffins recept: muffins met karamelcrème

Ingrediënten

Ingriënten voor 12 muffins:

Olie of gesmolten boter om in te vetten, 250 g dadels zonder pit, 250 ml water, 280 g muffin mix, 3 tl bakpoeder, 1 mespuntje zout, 120 g bruine basterdsuiker, 2 eieren, 6 el zonnebloemolie of 90 g boter, gesmolten en afgekoeld, 4 el dulce de leche of karamel creme om te bestrijken.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet de muffinvorm voor 12 muffins in. Pureer de dadels met het water in een keukenmachine tot er een grove puree ontstaat. Zeef de muffin mix het bakpoeder en zout boven een grote kom.

Meng de basterdsuiker erdoor. Klop de eieren licht los in een kom. Klop de dadelpuree en zonnebloemolie erdoor. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingredienten en schenk het eimengsel erin. Roer voorzichtig tot het geheel net gemengd is. Schep het beslag in een muffinvorm, bak de muggins ongeveer 20 lang in de oven tot ze gerezen en goudbruin zijn.

Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm. Serveer ze warm of neem ze uit de vorm en laat ze volledig afkoelen. Bestrijk elke mufin voor het serveren met een theelepel dulce leche of karamel saus

Reageren op dit recept

Andere taarten