icon

Mangovlechtbrood

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 1 brood)

  • 3 el boter, in stukjes, plus extra om in te vetten
  • 450 g witbroodmeel, plus extra om te bestuiven
  • 1 tl zout
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl gemberpoeder
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 kleine mango, geschild, ontpit en gepureerd
  • 250 ml  lauw water
  • 2 el honing
  • 125 g gele rozijnen
  • 1 el, losgeklopt
  • Poedersuiker, om te bestuiven

Bereiding

1. Vet een bakplaat in met een beetje boter. Zeef het broodmeel en het zout boven een beslagkom en roer de gist, het gemberpoeder en de suiker erdoor. Wrijf met uw vingers de boter erdoor tot het mengsel op broodkruim lijkt.

2. Roer de mangopuree, het lauwe water en de honing erdoor en kneed tot een deeg.

3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak. Kneed het 5 minuten tot het glad is, of gebruik een elektrische mixer met deeghaken. Doe het deeg in een ingevette kom, dek het af met plasticfolie en laat het 1 uur op een warme plaats staan, of tot het in volume is verdubbeld.

4. Kneed de rozijnen door het deeg en verdeel het in twee strengen van 25 cm. Vlecht de twee strengen voorzichtig in elkaar en druk de uiteinden stevig aan. Leg het brood op de bakplaat, dek het af en laat het nog eens 40 minuten rijzen o een warme plaats.

5. Verwarm de oven voor o 220 ˚C. Bestrijk het brood met het ei. Bak het in de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin. Laat het brood voor het serveren op een rooster volledig afkoelen en bestuif het met poedersuiker.

Reageren op dit recept

Andere taarten