icon

Lavendelkoekjes

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 12 stuks)

  • 55 g lichtbruine basterdsuiker, plus extra om te bestuiven
  • 1 tl fijngesneden lavendelblaadjes
  • 115 g zachte boter, plus extra om in te vetten
  • Fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 175 g bloem

Bereiding

V1. Verwarm de over voor op 150 ˚C. Doe de suiker en lavendelblaadjes in een keukenmachine en draai tot de lavendel heel fijn gehakt is. Voeg de boter en het citroenraspel toe en meng tot een licht en luchtig beslag. Doe het beslag over in een grote kom, zeef de bloem erboven en klop tot een stevig deeg.

2. Leg het deeg op een vel bakpapier en leg daar een vel bakpapier bovenop. Rol het voorzichtig met een deegrol uit tot een lap van 3-5 mm dik. Verwijder het bovenste vel en steek met een vorm vork gaatjes in en bak ze 12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze lichtbruin zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen op de bakplaat en steek ze los. Leg ze op rooster om verder af te koelen. Bestuif ze met basterdsuiker.

Reageren op dit recept

Andere taarten