icon

Torta de cielo

Ingrediënten

VOOR 4-6 PERS.

  • 225 g boter, op
  • kamertemperatuur,
  • plus extra om in te vetten
  • 175 g hele amandelen ongepeld
  • 225 g suiker
  • 3 eieren, licht losgeklopt
  • 1 tl amandelextract
  • 1 tl vanille-extract
  • 9 el bloem
  • snufje zout

Garnering

  • poedersuiker, om te bestuiven
  • amandelschaafsel,geroosterd

Bereiding

1 Verwarm de oven voor olp 180 "C. Vet een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee in en bekleed die met bakpapier.

2 Maal de amandelen in een keukenmachine tot een meelachtige substantie. Zet opzij.

3 Klop de boter met de suiker in een grote kom tot een glad en luchtig mengsel. Klop de eieren, amandelen en het amandel- en vanille-extract erdoor tot alles goed gemengd is. Roer de bloem en het zout er kort door, tot de bloem net opgenomen is.

4 Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart 40-50 minuten in de voorverwarmde oven, of tot hij veerkrachtig aanvoelt als u er voorzichtig op duwt.

5 Neem de vorm uit de oven en laat hem even afkoelen. Haal de taart uit de vorm, bestuif hem met poedersuiker en garneer met het amandelschaafsel.

Reageren op dit recept

Andere taarten